øl er nu bare godt

I dag oprandt dagen hvor der skulle smages på det hjemmebryggede øl.
Jeg finder flasken frem fra sit skjul hvor den har stået mørkt og godt de sidste tre uger. Da jeg åbner den giver det den klassiske tsch lyd som det nu gør når man åbner en flaske øl. Min første tanke var at det var en svagere lyd end jeg regnede med. Nå, som et godt gammel mundheld siger: “Du skal ikke skue øllet på åbningslyden”. Jeg hælder et glas op. Nøj hvor er den flot. brusende, let skum på toppen, og en meget dyb rød nærmest brun farve. Jeg beundrer den lidt. Dufter lidt til den… MUUUUUMS den dufter godt.
Jeg smager på den. gosh…. hvad skal jeg sige… Den smager rigtig godt. Den er ikke så sød som jeg havde regnet med og humle smagen træder ikke særlig meget i karakter.
Jeg vil sige at min debut som ølbrygger vil jeg kalde en success.
Og så lige et billede af den stolte brygger med sit “barn” 😀
Mig med en øl

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Mit liv og tagget . Bogmærk permalinket.

3 Responses to øl er nu bare godt

 1. Mirtar skriver:

  Hvad med nogle detaljer på brygget mester? Opskrift, ingredienser, mæsketid osv osv osv! … Eller blev det bare på gefühl ligesom vi andre plejer at sjusse?

 2. Lenny Andersen skriver:

  God pointe. Jeg får lige fat i opskriften og så skriver jeg en lille historie om det 🙂

 3. GenoDK skriver:

  Det må da være en dejlig oplevelse at smage sit eget hjemmebryg.
  Kan lige forestille mig følelsen af når det bliver hældt op, duftet til og til sidst smagt på – MUMS 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.