En mærkedag!

Er der mon nogen der har bemærket det ?… Sikkert ikke, men i dag den 31 Januar 2007 er sådan lidt af en speciel mærkedag! Hvorfor? Fordi det i dag er 40 år siden Poul Henningsen døde. Ja, jeg har været inde på det før, men jeg bliver nok nødt til at sige det igen; Poul Henningsen var genial! Jeg tænker ikke her så meget på hans lamper, for dem har jeg faktisk ikke så meget fidus til. Nej det var mere hans måde at gøre ting på. Skrive om kvinders frigørelse midt i 50erne. Skrive om seksuel etik eller mangel på samme lang tid før man blev ‘frigjort’. Jeg er sikker på at der i 40ernes Danmark er blevet vagt foragelse over ord som kusse og pik indgik i poesi.
Men han formåede at provokere på den gode måde. Og han gjorde jo nærmest grin med besættelsesmagten da han under besættelsen skrev revy sangen: “Man binder os på hånd og mund”. Han satte hele Danmark på den anden ende da han i slutningen af 20erne og starten af 30erne lavede Danmarksfilmen. Hver gang jeg hører om nogle af disse værker får jeg et lille diskret smil på. Det er bare så godt! 😀

Så altså så kommer Poul Henningsen ind på min personlige liste over “Store Danskere”, hvor folk som Robert Storm Pedersen og Erik Klausen ligger.

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Nyheder, Tanker og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.