Sikke en dør!

I mine bestræbelser på at få sat Sannes Palæ i stand (til dem der ikke hører KrokCast kan jeg sige at Sannes Palæ er udehuset ved Sorgenfri) er jeg nået et nyt stadie. Jeg har fået skiftet den gamle trædør ud med en fin ny model. Rasmus (Sannes søsters kæreste (kan man vel godt kalde Svoger)), der er uddannet tømmer kom lige forbi og hjalp med at få den til at sidde rigtig. Og jeg lærte et par ting

 1. At save i gamle jernbanesveller ikke lige er sådan til!!!!!!!!! Jeg havde forestillet mig at en almindelig fukssvans og en hulens masse tid havde klaret opgaven. Jeg havde også været inde på tanken om en Barionetsav. Her er problemet så at jeg ikke har en sådan. Min far havde godt nok foreslået en kædesav, men jeg havde lidt svært ved at forestille mig at det skulle blive godt at save rammen med en kædesav. Men ved du hvad… efter blot et minuts saven med en fukssvans virkede tanken om en kædesav slet ikke så tosset endda!!!
  Vi finder kædesaven frem og så er vi i gang (det er sådan en strømdrevet en). Efter noget der ligner en halv time bliver vi nødt til at stoppe projektet i ca 10-15 minutter fordi kædesaven var blevet så varm at motoren var begyndt at ryge. På dette tidspunkt er vi lige omkring halvvejs.
  I gang igen da den er kølet ned.
  Da vi er ved at være i nærheden af færdig bliver det vist for meget for den stakkels kædesav. Den døde simpelthen. Eller nej, den døde ikke. Kæden kørte rundt, men så snart den kom i kontakt med træet og motoren blev belastet så stoppede den. Så min kædesav er officielt død nu.
  Så det sidste måtte vi save med fukssvansen. Men hey, det er god træning.
 2. Så troede du det værste var overstået, nej nej. Sådan en dør skal gøres godt fast og jeg havde købt nogle solide skruer til formålet. Skruemaskinen var også rigtig god med masser af moment, men ingen kæde er som bekendt stærkere end det svageste led, som i denne sammenhæng var Torx-bitten på skruemaskinen. KNÆK. Nå vi prøver med en ny bit….. KNÆK. Godt nu står vi med en skrue der er halvejs inde. Ikke flere bits der passer. Hvad gør man så? Vi prøvede på forskellige måder at løsne skruen, men fordi den sad fast i væggen, som også er en massiv jernbanesvelle havde vi ikke held af noget som helst. Enden blev at vi måtte save skruen over med en klinge fra en nedstryger. Vi kunne lige komme til imellem dørkarmen og svellen. BØVL! Men vi fik den savet over, og nu sad skruen så løst (da den kun sad fast i dørkarmen)at man kunne komme til at skrue den fri. Ja man skulle nok have været der for at kunne være med. Så her lærte jeg altså at man skal huske at købe nogle ordentlige bits til sin skruemaskine.

Nu sidder døren der så. Vi valgte at bruge nogle lidt mindre skruer, hvor jeg havde Torx bit, der passede til. Næste projekt bliver så at jeg skal have lavet sat sådan en isolerings skumfidus ting rundt i kanten, og så have lavet en gummifuge, så karmen er tæt og kan holde kulde og udyr væk 🙂

Alt i alt er det skur godt nok en større omgang end jeg havde regnet med, men for pokker hvor bliver det godt når det er færdigt! 😀 😀

Og Dan hvo føler jeg mig i grunden handy når jeg går og laver det her! 😀

Ellers så er jeg jo på job. Jeg er stadig meget glad for det! 😀

Jeg er en happy chappy!

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Generelt. Bogmærk permalinket.

1 Response to Sikke en dør!

 1. Peter Lyngse skriver:

  Hej Lenny
  Jeg skal have skåret en gammel jernbanesvelle over. Den skal ikke være fin. Det er bare en art mur i en sommerhusene.
  Er din konklusion at det ikke kan gøres med kædesaven? Hvad med rundsave? Eller er jeg nødt til at klare det med fukssvans eller brændesav?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.