Om Krok

Hvorfor lige Krok?
Og hvorfor er det nu lige jeg kalder mig selv Krok? Den korte forklaring er; det er navnet på den hund jeg ikke har.
Denne forklaring plejer dog automatisk at lede til at man må komme med den lange forklaring. Så den kommer her. (Når det kommer til stykket er den faktisk slet ikke så lang igen ).
Jeg har altid været stor fan af den store danske tænker og humorist Robert Storm Petersen. Storm P havde en hund han kaldte Grog, og jeg synes da det kunne være kult at have en hund, der hed det samme. Men da jeg fik forklaringen opstod der en talebøf, og jeg gik i lang tid rundt i den tro at køteren hed Krok. Der af navnet Krok. Grunden til at jeg så har valgt Krok som netnavn er at da jeg skulle finde mig et passende navn, havde flere af mine venner valgt navn efter deres kæledyr. Men da jeg ikke havde nogen hund måtte jeg jo bare henholde mig til den hund jeg gerne vil have. Hence; “Navnet på den hund jeg ikke har”.

Sorgenfri
Hvad er Sorgenfri nu for noget? Det er mit hjem. Mit lille hus. Historien til dette er en længere historie. Min bedstefar (farfar) havde nede bag i haven et lille hus han kaldte Sorgenfri. Der er vist ikke rigtig nogen der ved hvor gammelt det var, for det stod der da familien Andersen købte grunden i 1955.
Hvorom alting er, så mente min mor at det kunne være en god ide med et navneskilt til det gamle hus, så hun lavede et fint skilt, der lignede en fugl (med lidt fantasi), hvorpå der står “Sorgenfri”.

Når jeg som knægt var på besøg hos mine bedsteforældre var det sjoveste når man skulle ned i huset, for der måtte man alt. Man kunne fyre op i fyret, man kunne gå på skattejagt i mellem de mange tusinde ting der var i sorgenfri, som min bedstefar havde samlet ting i gennem tiden, vi tog med ned til købmanden og fik grønne sodavand, lavede bål, ja, jeg kunne vel blive ved i timevis.

Da mine bedsteforældre måtte flytte så hang skiltet bare dernede på vægen af sorgenfri. Det ville være for meget for mig hvis dette skilt, der alligevel havde en vis historie bag sig, bare var gået tabt til de nye ejere, som højst sansynligt ville smide det ud. Så derfor skyndte jeg mig at spørge om jeg måtte få det, og jeg besluttede med det samme, at når jeg en gang fik mig et hus, ja så skulle det også hedde Sorgenfri.

Sorgenfri et gammelt ledvogterhus fra 1890, som jeg købte sommeren 2003 af skanderborg Kommune. Heldigvis var huset ikke særlig dyrt, men til gengæld trængte det til en ordentlig i standsættelse. Det tog mig næsten et år at få lavet hytten som jeg gerne ville have det, men nu er det også bare “toppen af poppen”, og jeg har sidenhen fået bygget mig en carport, og næste projekt er at isolere mit udehus 🙂

1 Response to Om Krok

  1. Pingback: Krok.dk | Lidt info til historien om krok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.