Synopsistik

Hvad nu hvis…. Hvor mange gange har vi ikke stillet os selv dette spørgsmål? Og det var lige præcis hvad jeg gjorde da jeg forleden kørte forbi en synoptik, der reklamerede med den meget omtalte aldersrabat. For dem der ikke skulle vide det så går konceptet ud på at man får 33% rabat, hvis man er 33 år, 44% rabat, hvis man er 44 år, og såfremdeles. Og da tænkte jeg ‘hvad nu hvis man er 101 år’. Hvad så? Har synoptik så besluttet sig for at punge ud. Og hvorfor har de gjort dette tiltag? Er det mon for at vise verden: ‘Se, der er også fordele i at blive gammel’. Måske ønsker de at vi alle, med udsigt til billigere briller, vil fremskynde vores alder et par årtier. Eller måske er det mere i stil med: ‘Fordi du er en lille møgunge, så skal du betale noget mere’. Simpelthens synoptiks måde at pointere over for det danske folk, at børn har det for godt. At lave økonomiske sanktioner mod børn i aldersgruppen 0-10 år. Det svarer vel lidt til når forældre siger til deres børn :’hvis du ikke er sød, så får du ingen lommepenge’, men deres budskab er her bare: Hvis du ikke er gammel nok, så må du gå rundt med de billige hinkestensbriller, til du kan få råd til et par, hvor du kan få en fornuftig rabat’. Er det mon synoptiks mening at gøre alle svagtseende børn i det danske samfund til mobbeofre ved at forsyne dem med et sæt flaskebunds-briller. Jeg ved det ikke… I rest my case…. Jeg sover i min kasse!

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Tanker. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *