Kaffe hos mor og far

Ja, den første kaffe jeg havde tænkt mig at skrive lidt om, er den kop kaffe jeg drikker i skrivende stund. Jeg sidder hjemme hos mine forældre. (Jeg har ikke fået internet i Sorgenfri endnu), så jeg sidder stille og roligt på hvad der var mit værelse en gang, og tænker på hvad jeg dog tænkte på da jeg valgte at male værelset rødt…. (Skal nok opleves).
Men det er ikke så meget det jeg ville skrive om. Det var kaffen. Når jeg valgte lige netop hjemme hos mine forældre, så var det fordi jeg har gået og spekuleret lidt i hvordan pokker man laver en skabelon for anmeldelse af kaffe. Og så er det nok stedet jeg kan ‘øve mig’. Skabelon er nok også det forkerte ord at bruge. Men i hvertfald ting der SKAL indgå i en anmeldelse. Jeg tror jeg er kommet frem til at følgende punkter bør nævnes. Kaffen selvfølgelig, Sted, beliggenhed. stemning, hvor mange slags kaffe man kan få, indretning/hyggefaktor, priser, hvad man ellers kan købe, huset specialitet (hvis haves), om stedet primært lever af at sælge kaffe. service niveau, og min endelige vurdering (Hvis du mener at have andre punkter der er relevante, kom endelig med dem)
Jeg tror ikke jeg vil lave punkterne punktopstillede, men istedet for bare sørge for at punkterne er beskrevet på et eller andet tidspunkt. Jeg prøver bare at gå i gang, så får vi at se hvordan det går 🙂
Som sagt så er stedet hos mine forældre på mit gamle værelse hvor min gamle G4er står og synger og hoster denne blog. Nærmere præciseret så er det lige ved siden af det gamle fjernvarme anlæg i Hørning (Den hvide skorsten, med sort top). Udsigten her fra strækker sig til et stort græntæ ovre på den anden side af vejen, og til genboens køkken vindue, hvor Harding (mine forældres genbo) er i færd med at brygge kaffe. Det ser altså ud som det har gjort de sidste 20 år, ud over at træerne er blevet lidt højere. Kaffen jeg nyder er en kop Merrild 103 Min fortrukne. Smagen er som den plejer at være. God, uden at være overdrevet. Stemningen på stedet er hvad jeg selv synes, da der kun er mig selv til at lave stemningen. Så der er lidt stille musik på iTunes, og Poul Dissing lidt specielle, men stadig herlig røst fylder rummet med “Svantes lykkeligste dag”. Så stemningen er rigtig hyggelig ja. Men selve indretningen af stedet er ikke så optimal. Der er sådan lidt mine ting der står pakket i hjørnet, og så min mors ting, der er smidt oven på. alt i alt så en omgang rod, og det minder uhyggeligt meget om den gang jeg selv havde værelse herinde. Så hyggeligt for mig, men ikke særlig indbydende for andre.Servicen på stedet, kombineret med prisen, er så slet ikke til at klage over. For jeg fik en kop kaffe uden af have bestilt. Det måtte vel være fordi jeg er så gammel en kunde at mit mor vidste at jeg gerne ville have en kop kaffe, for ellers vil jeg synes at det ikke er et plus i bogen at man får uden at have bestilt. Men da det er et faktum at kaffen er gratis, så er der ikke noget at klage over. Sortimentet ud over kaffen varierer en del, alt efter hvorlang tid det er siden de gamle har været ude og handle. Men da resten af sortimentet er lige så gratis som kaffen, skal der ikke lyde nogle klager fra min side.Udvalget af kaffe er så meget begrænset, for der er kun Merrild 103 at finde hos mine forældre. Hvis der ikke var andet i butikken kan det ske at de rsniger sig en pakke gevalia ind. Men det hører til sjællenhederne, da mine forældre hamstrer kaffe til et par måneder ad gangen, og på den måde er ret sikre på at de altid har adgang til Merrild.Min endelige vurdering af denne kop kaffe, og stedet er:Kaffen i sig selv var ikke særlig speciel. Omgivelserne var ikke særlig indbydende, men alligevel, så må det siges at det bedst beskrives som Tom Lehrer så smukt beskriver det: no matter how much sin and vice and crime go on where he comes from, it’s still the best place in the world because it’s home, you know

Så derfor får stedet 4 stjerner. (en for Steffan, en for Arne….. Ej sidespring).Det var så mit første indlæg omkring kaffe, gad vide om der overhovedet var nogen der gad læse det.

Og husk.. Livet er ikke det værste man har, og om lidt er kaffen klar.

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Kaffe og tagget . Bogmærk permalinket.

1 Response to Kaffe hos mor og far

  1. Geno skriver:

    Kan så oplyse at jeg selv er på Merrild 103 for tiden. Der var nemlig tilbud på dem i Kvickly.

    Og det lyder da som en rigtig god kop kaffe du har fået der: kom af sig selv, og den var gratis – kan det gøres bedre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *