Svedigt!

Her er en ny slags indlæg på krok.dk. Jeg håber ikke jeg forvirer folk. 🙂
Som nævnt på KrokCast så har Sanne og jeg besluttet at gå til kamp mod (over)vægten. Og jeg synes ligesom jeg vil dele processen med jer alle sammen. Når man sådan skal tabe sig så er der jo forskellige tangenter man kan spille på.
Den klassiske er lad være med at spise så meget.
Den anden klassiker er rør dig noget mere. I dag har jeg gjort begge dele.
Lad os starte med det med at røre på sig. Vi har lånt sådan en lille stepper ting af Sannes forældre, og den ville jeg da lige give en chance. Så 2 gange 5 minutter på den var med til at bringe dovensveden frem på panden af Krok. Puha… Min kondi er ca lige så dårlig som jeg har mistænkt den for at være. Med tiden kan jeg sikkert øge tiden på stepperen, eller også indser jeg bare at det er bedre at løbe en tur. I følge displayet havde den virtuelle trappe tur bragt mig 600 trin op ad og jeg skulle have forbrændt ca 100 kCal, hvilket svarer til 19 Gram Snickers eller 300 Gram vandmelon.

Og så spiseriet er en anden ting. Jeg har regnet ud et eller andet sted at en voksen mand i min størelse skal have ca 3100 kCal svarende til godt 600g snickers eller lige godt 8 kg vandmelon. Jeg synes dog det lyder rimelig højt! :-O

Men tricket er så at tælle kalorierne sammen og så holde en fornuftig afstand til den mængde energi man har brug for. Jo længere man holder sig fra grænsen jo hurtigere dropper man nogle kg. Men man skal også passe på ikke at sulte sig selv.
I dag har jeg f.eks. spist:

Morgenmad
– cornflakes (med æblemos i stedet for sukker))
– Appelsinjuice
– Samlet Ca 500 kalorier.

Frokost
– Fiskefillet
– lidt ris
– salat med feta
– En lille sandwich
– Samlet ca 850 kCal (mit umiddelbare bud)

Aftensmad
-Noget toskerogns mek
ca 550 kCal (i følge opskriften fra “Kogebog for fattigrøve”)

Mellemmåltider
– 1 pære
– 1 æble
– 3 bananer
samlet ca 350 kCal

Så i dag har jeg spist 2250 kCal, hvilket jo er over 800 kCal mindre end jeg havde beregnet.
Det lyder umiddelbart også af meget, men jeg har ikke gået og følt mig sulten. Faktisk ville det have været bedre hvis jeg havde undladt den lille sandwich, da jeg faktisk havde fornemmelsen af at have spist for meget da jeg gik fra Stofa kantine. Jeg må øve mig i at holde igen 🙂

Nu er jeg jo så ikke ernærings ekspert, men umiddelbart vil jeg mene at det var en fornuftig sammensætning af kosten. Hvis der er nogen der har forslag til hvad man kunne gøre bedre her. Om der er nogle gode tips til noget der mætter bedre end andet. Eller bare generelt folk der står med samme projekt; At tabe sig ved at spise anderledes og måske røre sig noget mere, jamen så vil jeg gerne høre fra jer.

Og så et taber tip.
Er du sovseglad? Det er jeg! 😀
Og sådan noget knorr bearnaise er jo så let at lave. Hvis man laver det efter opskriften skal der… Hold fast… 100gram smør/fedtstof svarende til 670 kCal plus 75 kCal i selve pulveret og så 100 kCal fra mælken (antaget du drikker letmælk). Så du har altså godt 3 dl sovs med ca 945 kCal i. Jeg ved godt man sjældent spiser så meget sovs selv, men stadig unødvendig mange kalorier. Tippet er her at i stedet for at bruge 100g smør (eller 50 g som knorr selv foreslår), så drop det fedt HELT! Kun pulver og mælk (og minimælk er ganske fint!). Så har du lige pludselig en sovs hvor samme mængde kun indeholder 155 kalorier. Det er altså en besparrelse, der svarer til en times tid på stepperen.
Hvis du mener smagen er lidt flad kan du smage til med et lille drys salt.

Nu vil jeg stoppe for i dag. Jeg vil jævnligt vende tilbage og fortælle hvordan mit taberliv udvikler sig 🙂

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Slankeri og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Svedigt!

 1. ptx skriver:

  Jeg har lidt den omvendt plan om at få et fedt liv 😉
  Jeg er ikke rigtigt kommet i gang, men min plan er at tage omkring 15 kg på, samtidig med at jeg vil bevæge mig mere. dvs. jeg indtager allerede for få kcal, og jeg har en plan om at forbrænde flere!
  Bliver en udfordring 😉

 2. Lenny Andersen skriver:

  Jeg har 10 kg du gerne må få 😛

 3. Cem skriver:

  Jeg stoppede bare med at spise og drikke alt det som indeholder sukker. Der er nu gået 2,5 år uden chokolade, slik, kage, cola og andre sukkerholdige drikke osv. Føler mig ikke særlig sund og har heller ikke egentlig tabt mig, men det er jo bare min krop. Jeg har hørt fra andre, at de har tabt sig en del.

 4. GenoDK skriver:

  Sådan 🙂

  Lyder som en god start du/i har gang i.
  Hvis det er du/i er interesseret har jeg 2 standard kostplaner som jeg kan maile til jer. Der er både en til mænd og kvinde – så smid mig en mail hvis det skulle have interesse. Det er ikke noget med at den fortæller nøjagtig hvad du skal spise, men mere mængderne i sig selv.

  Og så er der vel bare at sige – hold fast og vær stædig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *