Gulerodsboller

I dag har jeg været ved at lave gulerodsboller. Gulerødder er vist altid godt hvis man prøver på at smide et par kg. Og som altid synes jeg da lige jeg vil dele opskriften med jer.
(Min køkkenvægt er desværre gået i stykker, så jeg angiver i deciliter og andre enheder i stedet for :-/ )

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 5 dl vand
  • 1 æg
  • 4 gulerødder i mellemstrørrelse (måske mindre måske mere)
  • 1 1/2 dl græskarkerner
  • 1 spsk sukker (eller sirup eller honning eller andre søde midler)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk olie
  • 2 dl grahamsmel
  • 15 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør vand ud i gæret
  2. Tilsæt mælk, salt, sukker, æg og olie
  3. Riv gulerødderne med “den fine side” af et råkostjern
  4. Tilsæt de sidste ingredienser ud over hvedmel
  5. Rør hele herligheden godt sammen
  6. Tilsæt hvedmel lige lidt ad gangen
  7. Stil dejen til hævning i 20-30 minutter (måske en time)
  8. Form nogle boller (jeg fik 30 ud af denne portion)
  9. Pensles med æg, mælk eller kold kaffe
  10. Bages ved 200° C varmluft til de er “nok”. ca 10-12 mintter

Det var vist hvad jeg havde at sige i dag. Hvis der er nogle erfaringer så vil jeg gerne høre 🙂

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Slankeri og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *