Mad

Ja, spise skal man jo en gang i mellem for at holde vores carbon-baserede legme i gang og i live. Det ville jo selvfølgelig være det letteste at bare have vedtaget at der var én ret mad, og bare have kaldt det mad. Men dette ville bare give anledning til adskillige krige, der ville komme ud af de sammenbrudte forhandlinger om hvilken ret der skulle gå under betegnelsen “Mad”. Så lad os bare droppe tanken om en verden med MAD, og i stedet for forholde os til at der faktisk findes tæt på uendelig antal retter mad. Og hele spektret er representeret. Lige fra kartofler til Flamberede hunde. En af de mere interessante retter, der fortæller meget om folkefærdet fra oprindelseslandet, ja, den stammer faktisk fra, vores alle sammens, Danmark. Retten hedder øllebrød.
Retten består i korte træk af rubrød og øl. Min tanke er så: Mere dansk bliver det bare ikke. Jeg forstiller mig hvordan den ret er blevet opfundet:

“Jeg har her noget rugbrød, (der i sig selv er ret dansk), men det er blevet for tørt. Men jeg vil ikke bare hælde det ud. Nå, jeg hælder sgu bare noget øl over, så er det sikkert godt”.

Man taler tit om ‘udtryk for den amerikanske drøm’, der plejer at være noget med en mand, som er 3. generations indavl fra Texas, der vinder præsident posten med ganske få tusinde stemmer…
På samme måde synes jeg at øllebrød er udtryk for den danske mentalitet. “Lige gyldigt hvor galt det går, skal man bare tilsætte øl, så går det alligevel”

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Tanker og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.