Oppe igen

Op til flere har bemærket at krok.dk har haft en del nedetid på det sidste. Det skyldes et par ting
1. Jeg fik opgraderet serveren, og så var der et eller andet der gik i spunk, så jeg måtte geninstallere. I forbindelse med geninstallation fik jeg smidt lidt mere RAM i serveren, så nu er der altså hele 1073741824 bytes aka 1 GB RAM i spanden. Det er ikke meget i nutidens samfund, men det har givet VÆSENTLIG bedre ydelse end de 512 MB!!!

2. Jeg havde budt på en Cisco SOHO router på qxl.dk og faktisk vundet den. Woohoo tænkte jeg så. Nu skal der dælme leges med Cisco grej. Jeg fik konfigureret iper, jeg fik konfigureret firewall, NAT og hvad der ellers skal til. Lækkert at få fornemmelsen af at det man har brugt så lang tid på at lære faktisk virker i virkeligheden. MEN!!!! Der var åbenbart noget galt med DHCP clienten (den der skaffer mig en IP fra min internet udbyder), og derfor fik jeg tildelt den forkerte IP. Når jeg får den forkerte IP, ja så virker krok.dk ikke 🙁

Så jeg fik nosset mig sammen til at lave mig et firewall script til OpenBSD så min dyrbare kunne fungere som firewall og ikke bare – som hidtil – en dum router.

Og til dem der bliver ved med at spørge: Ja ja ja. Jeg skal nok komme med flere afsnit af krokcast. Jeg skal bare lige have tiden til at optage dem.
Men min tid på det sidste er gået med at være vikar (det har jeg dog meldt fra igen), handle juleindkøb og bage julebag. Jeg tror jeg når det hele inden den 24. December…. 2018.

Til sidst så skal der da siges tillykke. Og der skal siges tillykke til Jannik og lise der er blevet forældre for anden gang. De har fået en sød lille pige. Sanne og jeg var ovre og se hende da hun kun var 5 dage gammel! 😀 Nøj hvor er hun nuttet! 😀
Tillykke skal det da også lyde til Karen og Gorm, der også er blevet forældre til en dreng. For dem er det dog første gang. Vi var så lige oppe og hilse på ham (og forældrene). Han er da også bare en kær størrelse.

Det var vist hvad jeg kunne fortælle i dag 🙂

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Mit liv, Nørderei, Nyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.