Så er det snart!

For en lille måneds tid siden var jeg i gang med at brygge øl i øllauget Skavanken som jeg er medlem af. Når man brygger øl er det en lidt langsom proces.

  1. Først brygger man øllet. Tager et par timer alt efter hvilken øl man laver og hvor meget.
  2. Så skal det stå og gære. Min øl skulle gære i 14 dage.
  3. Så skal den stå i 6-10 dage mere.
  4. Så skal øllet hældes på flasker. Her fik jeg hele 30 flasker á 75 cl.
  5. Vent 3 uger mere. *suk*
  6. Drik din øl, og håb på at du har overholdt ølbrygningens tre hovedregler; hygiejne, hygiejne og hygiejne! Hvis man ikke har, er der en god chance for at øllet er blevet surt og så er det… ja lige til øllet. Eller nok mere til kloaken

Lige nu er jeg 1/3 gennem punkt 5. Men i det mindste er jeg ved at være ved vejs ende. Jeg glæder mig til at smage på resultatet. Men jeg må vente pinefulde 2 uger endnu. Sagen er jo så, at blot fordi øllet er drikkeklar efter ca 3 uger på flaske, så er den jo ikke “færdig” fordi den eftergærer på flasken. Så efter 3 måneder skulle den være rigtig god! 😀

Så måske vi skal have os en lille KrokBryg til minimalfestival til sommer! 😀

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Mit liv, Nyheder og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.