“The Force” er overrated!

Ja, med dette indlæg slår jeg nok uigenkaldeligt fast at jeg er nørd med stort N.

Men noget jeg har gået og tænkt over; Star Wars. I Star Wars IV siger Darth Vader: “the ability to destroy a planet is nothing compared to the power of the force”.
Aha.. Jamen fint. Det lyder til at det her Force er et ret sejt våben. Lad os se hvad det bliver brugt til.
1. Først starter Darth Vader med at kvæle en officer. Hmmm, det er sejt, men knap så sejt som at smadre Alderaan.
2. Så ser vi senere at DV står og smider kasser og andre ting i hovedet af sin søn. Jeg ved ikke med jer, jeg vil nu hellere have en Death Star.
3. Vi ser Yoda, teh Jedi-Master hive en X-Wing fighter op af en sump. Fair nok, så kan vi se at The Force også kan bruges til fredelige formål. Dog ikke i en tilsvarende skala til udryelse af uønskede planeter.
4. Så ser vi så Emperor Palpatine give Luke smæk for skillingen (med lyn og special effects), men jeg ser nu stadig ikke noget der får en Vorlon Planet Destroyer til at blegne
5. Okay, så lad os gå tilbage til Yoda i Star Wars II. Her battler han Lord Duku, og nu begynder det at ligne noget. Her lykkes det Duku at vælte en eller anden form for klippe pedistal eller hvad sådan en nu hedder. Han er på rette vej, men stadig langt til hele planeten er smadret. Her griber Yoda så klippen, men det tager da rimelig hårdt på ham, da det lykkes Duku at stikke af. (I stedet for at smadre resten af planeten). Yoda, du får “over norm” i manglende simultan kapacitet!!!
5. Da vi så ser det vi alle har ventet på i 25 år, at Anakin går til at blive Darth Vader (håber ikke jeg spoilede noget for nogen der, men Darth Vader er Anakin der lod sig forføre af den mørke side), og det går op for Vader at hans elskede Amidala er død, udbryder han det famøse: Nooooooooo, og viser hvad han VIRKELIG kan. Det vil sige at han bøjer et par rør og krøller en skrallespand sammen.

Så dette leder mig hen til at The Force er stærkt overvurderet. Jeg anerkender dog stadig The Force for at være hvad den er, og jeg tror da ikke Darth Vader typen er en jeg vil være uvenner med. Men derfra og så til at det får en dødsstjerne eller en Vogon Constructor fleet til at ligne en 5 årig med en plastik skovl i en sandkasse synes jeg måske var lige i overkanten!
Det var sådan lige hvad jeg har siddet og tænkt på her på min vagt på Hvidbjørnen, der stadig ligger i Frederikshavn, og kommer til det et par uger endnu.

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Nørderei, Tanker og tagget . Bogmærk permalinket.

1 Response to “The Force” er overrated!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.