Let’s eat

Brunch! Et fantastisk ord. Der er virkelig nogen sprogeksperter der har lagt hovedet i blød for at finde ud af hvad pokker vi skal kalde kombinationen af morgenmad og frokost. Og de er så kommet op med ordet Brunch. Men hvad de selvsamme sprogeksperter ikke har fundet på, er et ord for hvad vi dog bør kalde en kombination af frokost og aftensmad, eller kombinationen af morgenmad og Aftensmad, for slet ikke at tale om en kombination af alle dagens måltider. Så jeg har taget sagen lidt i egen hånd.

Da brunch jo som bekendt er engelsk, så tænkte jeg at de ord jeg kom frem til skulle være engelske…. Det lyder heller ikke særlig eksotisk at spise morgenkost. Ja,okay, den altid flinke forstanderinde på min gamle efterskole brugte da i flæng ordet ‘mokost’, men heller ikke videre eksotisk, og ikke det der får min appetit til at gå i selvsving. Hvor imod ordet brunch, der jo er stærkt assosieret med tømmermænd, spejlæg med alt for meget kechup og cocktailpølser der er stegt i alt for meget fedtstof, virkelig får mine tænder til at løbe i vand.
Men altså Frokost er jo som bekendt lunch, og aftensmad er Dinner og/eller supper. Og det bringer os jo frem til interessante ord som Lupper, Dinch, Lunner og Sunch.

Endnu bedre bliver det når man bevæger sig videre til Morgenmad/aftensmad, hvor man må prøve sig frem med ordene breakfast, dinner og supper. Det giver ord som Breakper, Supfast og Diakner.

Hvad en kombination af alle dagens måltider kunne hedde, ja, det tror jeg sgu jeg overlader til jer andre at finde ud af.

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Tanker. Bogmærk permalinket.

1 Response to Let’s eat

  1. Geno skriver:

    orgh – jeg er da blevet helt vild med udtrykket “Supfast”. Hvorfor er der ingen der har fundet på det før 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *