En familiefars huskeliste

En tur i sommerhus er lækkert.

Vi har selv lige haft en uges ferie i sommerhus ved Vesterhavet. (for 3 uger siden)
Men jeg synes der var et par ting vi havde glemt. Her er det så jeg opdager at jeg måske er ved at være rigtig familie far, for før i tiden havde huskelisten været: Øl og nummeret på det nærmeste pizzaria. Men i år er vi ude i noget mere praktisk. Nogle meget åbenlyse ting, og nogle ting var knap så åbenlyse at man selv skal medbringe i et luxussommerhus.

Så derfor har jeg samlet en liste over ting, man bør huske (eller i det mindste overveje om det er noget man får brug for). Listen er egentlig mest ment som en personlig huskeliste, men hvis du kan bruge listen til noget, så er det jo bare super.
Jeg har ikke brugt tid på at skrive de åbenlyse ting ned til personligt brug så som underbukser, strømper og ikke mindst et håndklæde (Især hvis man skal på Hitchhiker ferie). Nej der hvor jeg i år virkelig fandt manglerne var da jeg stod og lavede mad i køkkenet:

  • salt, peber, sukker, mel. Næsten ligegyldig hvad du skal lave af mad, så er det 99% sikker at du får brug for det, men ikke en naturlov at det findes i et sommerhus
  • Om planlægningen så kan det anbefales at lave en madplan for hele ugen. Om det så er en plan om at bestille mad hver dag, så er det en god ide med en plan. På den måde bliver det lettere at handle ind til det. Det er for resten også en god ide at handle mange af tingene på forhånd, da supermarkeder i sommerhusområder normalt ikke er specielt billige. Selvfølgelig er det også svært at slæbe mælk og rundtykker med til 10 personer i en uge. Du må lige selv opveje hvad der kan betale sig at slæbe med og hvad der ikke kan betale sig at tage med.
  • Toiletpapir og køkkenrulle, med mindre du har tænkt dig at holde dig i en uge.
  • Karklude og viskestykker. Af hygiejnehensyn mener jeg at man har et stk pr dag. Hvis man er mere end fem personer afsted er det nok en god ide med to pr dag, da brugen af.
  • Hvis der er opvasker, så er det også en god ide med opvaskemiddel til sådan en, plus salt og afspændingsmiddel, da dem der har været i sommerhuset før dig sikkert ikke har fyldt op med dette. Og en opvasker der mangler salt og afpænding er egentlig ikke ret effektiv. Hvis der ikke er opvasker er det nok en god ide med et viskestykke ekstra.
  • Nogle sommerhuse har også vaskemaskine. Hvis der er det, og du har ork på at vaske tøj i din sommerhusferie så husk sæbe hertil. Så kan man også spare lidt på tøjet/viskestykker/karklude.
  • Gulvglude: Huset skal gøres rent inden afrejse og hertil er gulvklude en god ting.
    Lidt rengøringsmidler. Du skal ikke have hele arsenalet af alverdens ting med, men universalrengøring, sulfo og toiletrens er en god ide.
  • Sølvpapir, husholdningsfilm og fryseposer. Til at pakke madrester i. Ja jeg går indfor at man ikke bare smider resterne ud selvom man er i sommerferie og har sendt forbrugerfornuften på ferie
  • Bagepapir. Det er ikke altid muligt at antage at bagepladerne er af teflon, og hvis de er, så er de ofte så ridsede at de ikke virker efter hensigten. Så bagepapir hvis du skal lave noget i ovnen og ikke vil bruge tid på at rense bageplader.
  • Køkkenknive. Nu har jeg lavet en del mad igennem tiden, og er åbenbart blevet lidt forvent til udstyret. Men i hvertfald er det superfrustrerende at lave mad med kun tre knive i forskellig størrelse, der alle har tilfælles at de er så sløve at det er tvivlsomt at de overhovedet kan betegnes som knive.
  • Bagegrej. Selvom det er ferie, så kan jeg godt lide at stå lidt tidligere op og bage frisk morgenbrød. Så derfor kan det blive aktuelt med en vægt og en pensel. (skåle der er brugbare til bagning er dog tilgængelige i et gennemsnitssommerhus). Alternativet til en vægt er: opskrifter med mål angivet i deciliter
  • Grydelapper. Hvis man ikke gider at bruge viskestykker. Der er dog 75% chance for at der allerede er grydelapper, men så også 25% chance for der IKKE er.
  • Termokande. Der er ofte en kaffemaskine, men ikke så tit er der termokander. Så hvis man synes det er fråds at holde kaffen varm på maskinen, så kan en termokande være aktuel.

Hvem ved. Det kan være der kommer flere punkter næste år. 🙂

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Familien Højsgård Andersen, Generelt, Tanker. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *