Endelig ver2

Slår man op i arkiverne på krok.dk vil man se at overskriften “Endelig” er at finde på det indlæg hvor jeg besluttede at temaet til min blog skulle være kaffe. Altså nogle måneder uden et egentlig tema og det er vel på sin plads at sige at man ENDELIG har fundet sit Tema. I dag kan jeg så sige ENDELIG igen, da jeg endelig fandt et sted, hvor jeg synes der var grundlag for en kaffeanmeldelse. Derfor overskriften ;-).

Stedet var Viborg. På det tidspunkt skulle jeg egentlig have siddet og spist sammen med Kenni, men en lille miskommunikation havde betydet at jeg var kørt til Viborg for at spise med Kenni, og Kenni var kørt til Stilling for at spise med mig. Hvad kan man sige, andet end at kommunikation er vigtigt! ;-)… Men vi får aftalt at han kommer tilbage til Viborg. Da han er en lille times kørsel væk, skulle jeg havde noget at bruge tiden på, og det første jeg instinktivt tænker er; kaffe. Så jeg lister afsted for at finde mig et sted at få noget kaffe. Men det er tilsyneladende ret svært at få Live kaffe i Viborg en søndag aften kl 1930. Dog finder jeg efter at have spaseret lidt frem og tilbage i gågaden en cafe ved navn Morville. Det ser da super hyggeligt ud. Ligner næsten en cafe der er revet ud af en eller anden cafe fra en hollywoodfilm i 30erne.
Jeg kommer ind ad døren, og der er HELT klart dømt cafe stemning. Og det er på den gode måde. Der er sådan et dæmpet lys, og levende lys på stort set alle borde. Lige som det skal være sådan en søndag aften.
Jeg går op ad trappen, der er lige foran døren, og går hen til baren, hvor en venlig men vist lidt stresset tjener står. Jeg får øjnkontakt, og siger: Kan jeg få en kop kaffe?. Jeg havde troet jeg skulle have mig en kop instant, soulkilling automatkaffe, men dælme om hun ikke havde kaffe frisk på kanden. Helt frisk kan den dog ikke have været, for kanden var kun 1/3 fuld, og jeg frygtede lidt at det var noget der havde stået i flere timer.
Jeg betaler 18 kr for en kop af almindelig størrelse og det må jo siges at være normalt 18-22 kr er vist hvad man giver for sådan en kop normalt.
Sætter mig ned ved det vinduet hvor jeg kan sidde og kigge ud over torvet. Der er dejlig stille på cafen, da der ikke rigtig er nogle gæster i cafen. Tjeneren der serverede kaffe var i gang med at rydde af nogle borde, og så er der en lav baggrundsmusik. Jeg kigger ned på kaffen og tænker: skulle man komme til sagen.
Til kaffen var der en lille småkage, der måske var lige tør nok, og der var måske lige lovlig meget vanilie i, men fint nok at man prøver at give noget andet til kaffen, end det klassiske stykke Chokolade. Da kagen er spist, er det kaffens tur til at blive indtaget.
Nyder lige synet lidt. Den ser nu lækker ud den kaffe. Smager…. Den ER faktisk lækker. hmmm… jeg tror jeg vil vælge et andet ord. Kaffen var god. Men den var på ingen måder speciel. Den var flad, normal, kedelig, men dog god.
Jeg sidder og tænker lidt over hvordan det mon ville være hvis jeg fik det job jeg har fornyligt har søgt, hvordan mon jeg ville takle at vinde 10 millioner i lotto, hvordan jeg ser mig selv som en faderfigur. Med andre ord. Jeg lader tankerne flyve lidt rundt omkring, mens jeg sidder og nyder kaffen. For selvom den måske ikke var speciel så kunne jeg godt nyde den. I sær PGA den rare stemning, der var i Cafeen.
Da jeg er næsten færdig med kaffen får jeg en SMS fra Kenni om at han snart er i Viborg. Jeg drikker ud, kigger lidt på koppen, og vurderer den rare eftersmag af kaffe jeg har i munden, hvorefter jeg tager min jakke og går hjem mod Kennis lejlighed.
Sådan kunne jeg altså få en lille time til at gå med at finde og nyde en kop kaffe i Viborg.

Kaffen i sig selv kan jeg ikke give ret meget mere end 3 kopper, for som sagt ikke noget specielt over den. Men jeg vil gerne give en halv til en hel kaffe kop for stedet. Prisen, der var lidt under gennemsnittet trækker også lidt op i den samlede vurdering. Så sammenlagt må det give ca 4 kopper kaffe på kaffekopskalaen.

Det var så den længeventede kaffe anmeldelse. Jeg håber ikke at folk blev skuffede! 🙂

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Kaffe og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.