Thats pretty nice!

Min nørdede side er i dag blevet stimuleret lidt! Jeg er blevet færdig med det mange gange før omtalte Cisco Kursus (CCNA) i Viborg. En af deltagerne på kurset, Henrik, arbejder hos TDC, og her den sidste da på kurset fik han arrangeret en eskurtion ned til TDCs central i Viborg.
Det var lidt sjovt at se hvordan sådan en telefoncentral i grunden ser ud. Med Switche, Modem, Routers og jeg ved ikke hvad, der var af spændende grej!!

Der var et par WOAH oplevelser. (som altid opstillet i punkter)
1. Den gamle analoge telefoncentral. Ja, den står der endnu. Det var vist billigere at lade den stå indtil de skulle bruge lokalerne til noget andet. Det var ikke en af de store, men hvad jeg lige kunne regne mig til, så har der vel været et sted mellem 5 og 10.000 telefonlinjer på denne central. (Hvis der er nogen der kender det eksakte tal, vil jeg gerne vide det :-)). Og for enden af centralen var der så en masse tællere hvis jeg havde givet mig tid til at tælle alle sammen havde jeg sikkert fundet ud af hvor mangle telefonlinjer der var på centralen, for der var nemlig en tæller pr linje! Når der så skulle laves regninger, så tog man et billede af hver tæller (100 på hvert billede) og så bare i gang med at skrive regninger.

2. Batteri backup. De havde batterier som backup, hvis det skulle ske at strømmen røg. Og det var ikke bare sådan 2 AA batterier. Nej nej nej… der var 69 batterier af den vildeste slags! Jeg fandt ikke lige ud af hvor meget spænding de gav. Men den samlede mængde energi på dem var sikkert betragtelig!

3. Mængden af fiber installationer på så lidt plads! Jamen som den nørd jeg nu er med sådan noget, så VAR det bare en super cool oplevelse

Så tak til Henrik for den gode rundvisning. Og tak til folkene på kurset for et hyggeligt kursus, hvor vi fik snakket om så mange ting (også ting, der faldte lidt ved siden af emnet)
Billeder fra rundvisningen kan ses i mit galleri. (galleri.krok.dk)

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Mit liv, Nørderei og tagget , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Thats pretty nice!

  1. GenoDK skriver:

    Det lyder som en rigtig spændende oplevelse. Det må da være sjovt at se hvordan en “gammel” central ser ud, og så se hvordan de så ser ud i dag. Det er da muligt at kæresten ikke ville sige det lyder sjovt/spændende, hehe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.