Ventekaffe

Ja, så er det tiden til at skrive om en kaffe oplevelse.
Denne gang er oplevelsen: “Kaffe i lufthavnen”.

Alle der har prøvet at flyve kender det; ventetiden. Den er ikke til at slippe for, uanset hvordan man planlægger at komme i allersidste øjeblik inden ‘sidste check-in’ og flyet kommer til tiden.

Men altså. Jeg sidder i lufthavnen i Vagar på Færøerne, og jeg længes meget efter at komme hjem efter 7 uger ombord på TRITON.

Og man kan jo lige så godt bruge ventetiden på noget positivt, så hvorfor ikke drikke noget kaffe. Så kort efter at have afleveret min bagage, fandt jeg mig en kop kaffe, sort. Pris: 15 kr, for et krus. Jeg var lettere overrasket over prisen, da lufthavnskaffe jo gerne plejer at ligge i den dyre ende.

Finder mig et sted at sidde. Det er ikke ligefrem Heathrow Airport, men der er da alligevel omkring 100 rejsende i ventesalen, så jeg finder en af de sidste frie stole. Og det er endda ved et bord, som giver mig muligheden for at finde iBooken frem og skrive anmeldelsen af kaffen mens jeg indtager den. Og det er netop hvad jeg gør. Samtidig får jeg mulighed for at få testet mit nye CMS, som jeg faktisk er ret stolt af at have kodet. Nå tilbage til kaffen.

Allerede da jeg får næsen i nærheden af koppen kan jeg lugte; instant coffee. Jeg synes jo normalt ikke så godt om instant coffee, men man kan jo ikke vinde hver gang.
Smagen på den første tår er smagen i sig selv god og rar, og i et split sekund smager den faktisk som almindelig kaffe. Men så var det sket. Den uundgåelige eftersmag af instant coffee indtrådte, og jeg døde lidt inde i mig selv. Ej dog ikke så slemt. Men altså kaffens smag kan ikke få mere end 2. Beklager drenge. Hyggen ved stedet er også til at overskue. Det er en ret ‘klassisk’ indretning. Så her er vist også kun 2 stjerner at hente. Så er der omgivelserne/stemningen. Her var hoved parten af de tilstedeværende jo mine kolegaer/venner fra skibet, så der var da lidt at hente der. Så 3 for stemningen. Det giver en samlet vurderring på 2 1/3 stjerne, hvilket jo er en komplet latterlig karakter at give. Men som flyrejsende jo ved så bliver der, uanset flyveturens længe, altid serveret en kop kaffe ombord på flyet, så jeg tænkte, at jeg da ville have den med i min anmeldelse. Så kan de få hver sin bedømmelse og en samlet bedømmelse.

Jeg er nu kommet op i flyveren og vi er kommet afsted.Dog med lidt turbulens, men for en flok sømænd, der har sejlet i Danmarksstræde, så er sådan en omgang rystelser jo ikke at regne for noget.

Omgivelserne i flyet er… Ja, som der nu er i et fly. Ikke særlig meget plads og konstant flyets rysten. Men udsigten slår selv den dyreste strandvejsvilla, idet at jeg har fået kapret mig en plads ved vinduet. Jeg har ingen ide om hvor langt man kan se, men der er flotte skyformationer. Det ligner et stort snelandskab af vat. (Selvom jeg nu ikke tror der er nok vat i denne verden til at lave så stort et snelandskab :-P).Men altså 3 stjerner for omgivelserne/udsigten. Stemningen, tja det hele er lækkert, alle glæder sig til at komme hjem og lige gyldig hvor trætte folk har været af det hele på denne tur, ja så er det lige som om at det er glemt nu fordi; VI SKAL HJEM!
Så 3 1/2 stjerne for stemningen. Jeg synes det ville være at overdrive at give 4. Nu mangler jeg bare det vigtigste, nemlig kaffen. Personalet ombord har været forbi med maden, som egentlig var udemærket. Brødet og brien var ihvertfald dejlig.
Prisen for kaffen kan jeg jo ikke klage over, da den er med i billetprisen, og da det ikke er mig der betaler rejsen, ja så må det vel være gratis. Eller noget deromkring

Jeg ser at rækken bag mig er en steward begyndt at skænke kaffe op. Det bliver min tur, og han spørger med en venlig stemme: ønsker De kaffe? Jeg rækker min kop frem og siger ja tak.
Kaffen fremstår som næsten perfekt. Den har den rette farve, en svag damp hæver sig stille fra den blanke overflade og duften af ny kaffe rammer mine næsebor. Lige et sekund nyder jeg duften af det sorte guld, hvorefter jeg tager den første tår. Kaffen har desværre en lidt brændt smag, men dog ikke noget der er så voldsomt at det trækker ned i vurderingen. Jeg nyder i ro og mag min kaffe mens jeg kigger ud på snelandskabet, der er er begyndt at blive lidt hullet, og blotter en del af den barske nordatlant. Inden jeg når at få drukket kaffen kommer stewarden tilbager og spørger om jeg vil have noget mere kaffe. Jeg skynder mig at sige jatak igen, og rækker ham min kop. Resten af koppen nyder jeg så godt jeg kan mens jeg over vejer hvor høj vurdering denne kaffe bør få. Jeg vil mene at 4 er måske lidt højt sat, men på den anden side så er jeg jo i godt humør, fordi jeg ved når jeg kommer hjem, så har jeg tre måneder til at koble af inden jeg atter skal ud og sejle igen. Det bliver skønt. Jeg tror den får 4 stjerner. Dog skal vi jo lige huske at kaffen fra lufthavnen skal regnes med.
så 2 1/3 plus 4 divideret med 2 giver et sygt tal, så skal vi ikke bare runde af til 3 stjerner.

Og lad os så komme hjem til Danmark.

Om Lenny Andersen

Jeg er så glad i dag!
Dette indlæg blev udgivet i Kaffe og tagget , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Ventekaffe

  1. Tijer skriver:

    Kaffekoppe-stjerne! I vote!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.